onsdag 5. mars 2014

Vårruller

Vårruller 

Oppskriften er hentet herfra og korrigert litt på: http://oppskrift.klikk.no/v%C3%A5rruller/4771/
(egne bilder)
Ingredienser
25 stk vårrullark (litt store vårruller)
100 g glassnudler - 1 pk
0,5 ts salt
3 gulrøtter
1 cm ingefær- fersk
1 chili- rød
3 vårløk
sitrongress ( brukte ikke dette)
1/2 hodekål
2 ss solsikkeolje
1 ss fiskesaus (brukte ikke dette)
1 ss hvetemel
1 l solsikkeolje
2 stk hvitløksfedd (brukte ikke dette)
400 gr kjøttdeig
Vårrullarkene må ligge til de får romtemperatur før de blir lette å jobbe med. Så ta arkene opp i god tid dersom de er frosne.
Legg en fuktig lunken klut over dem så blir de lettere å få fra hverandre (se bilde).
Legg glassnudlene og 1 ts salt i en bolle og slå nok kokende  vann over til det dekker. La det ligge slik til nudlene er myke. Hell dem over i et dørslag og la dem renne av. Legg dem utover på et fat slik at de avkjøles raskt.



Skrell gulrøttene og del dem i helt tynne staver. Finhakk hvitløk, ingefær og chili. Du kan gjerne ha med frøene i chilien. Vårløken skjæres i tynne ringer. Hodekålen skjæres i tynne strimler.


Brun kjøttdeigen og ha dette over i en bolle hvis du skal bruke den samme pannen til å steke grønnsakene i.




Varm opp olje og ha i alle varene du har delt opp - unntatt hodekålen. 
La det surre på medium varme i ca. 5 minutter til det dufter deilig og gulrøttene er forholdsvis myke. Ha i hodekålen og fiskesausen og la det surre videre i 2–3 minutter. 
Smak til med litt mer salt. Har du ikke fiskesaus, bruker du tilsvarende mengde soyasaus.


Bland sammen fyllet: kjøttdeigen, glassnudlene og grønnsakene.  (Jeg klipte opp glassnudlene litt før jeg hadde dem i).



Rør sammen hvetemel og vann i en liten bolle eller et glass. Blandingen skal være som en tykk grøt. Dette blir "limet" til vårrullene.


Vårrullark sprekker lett dersom de tørker, så legg et fuktet kjøkkenhåndkle over arkene når de er tint og tatt ut av pakken. Dra de forsiktig av, flak for flak. Resten av flakene kan fryses ned. 





Legg et ark foran deg med en spiss mot deg. Fordel en god spiseskje med fyll som en pølse litt nærmere deg enn midten av arken. Brett spissen du har nærmest deg over fyllet og press arket inn mot fyllet, akkurat som om du hadde rullet en sigarett. Rull rundt en gang, brett inn sidekantene og rull en halv gang til før du bretter inn litt til og ruller ferdig. Bruk fingertuppen og smør på litt av melblandingen på tuppen slik at du får limt vårrullen sammen (se illustrasjon).




Legg de ferdigrullede vårrullene på et fat og dekk dem med et fuktig klede hvis de ikke skal stekes med en gang.

Varm oljen til fritering i en wokpanne eller kasserolle. Oljen skal være rundt 225 grader. Uten termometer vet du at oljen er varm nok når det freser godt hvis du putter i en brødbit.
Friter 3–6 vårruller på en gang (avhengig av hva du friterer i) til de er gyllenbrune. Legg dem over på tørkepapir slik at fettet får rent av.
Vårrullene kan varmes opp igjen på 200 grader i stekeovnen.
Serveres med sursøt chilisaus. Ris og en liten salat er også godt tilbehør.

Kan fryses ned:)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Sommertur: Okselv - Stabbursnes for dummies

Jeg gikk alene fra Okselv til Stabbursnes fredag 17. til lørdag 18. juli 2015. Går du motsatt vei av min rute vil du få stigning de førs...